Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel och god barbequesås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 5 minuter
Skriv ut

God grillsås som ger den rätta grillsmaken och färgen vid grillning av fläskytterfilé, fläskfile eller fläskkarré, gjord på enkla ingredienser som oftast finns hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda alla färdiga ingredienser i en skål, pressa i vitlöksklyftorna, mortla eller finhacka örtkryddorna och häll i skålen. Avsluta med eventuellt några stänk Tabasco eller Piri piri.
  2. Tag sedan en sked och rör om ett par varv så att allt blandas jämt. Häll innehållet i skålen över det kött du vill grilla i en plastpåse och låt köttet marineras minst två timmar, helst över natten. När det är dags att grilla ta köttet ur påsen och lägg det på ett fat. Krama ur påsen och använd såsen att pensla köttet med under grillningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.