En lyxig strudel med rökt skinka, gorgonzola, grevéost och selleri. Skär strudeln i portionsbitar och servera dem riktigt heta med en knaprig sallad till.
Instruktioner
- Rulla ut smördegen. Låt papperet ligga kvar som underlag.
Nagga degen med en gaffel.
- Skär skinkan och osten i tärningar. Smula gorgonzolaosten eller riv den grovt. Ansa selleristjälkarna och strimla dem fint.
Blanda alla ingredienserna till fyllningen.
- Lägg den i en sträng en bit in från ena långsidan av smördegsplattan. Vik in kortsidorna.
Vik degen försiktigt över fyllningen.
- Lägg strudeln med skarven nedåt på ett ugnssäkert fat.
Nagga degens ovansida med en gaffel. Pensla med smält smör.
- Grädda strudeln i nedre delen av ugnen i 225º 20 min eller tills degen blivit läckert guldgul i färgen och frasig. I varmluftsugn i 175º ca 25 minuter.
- Skär strudeln i portionsbitar och servera dem riktigt heta med en knaprig sallad till.
- Tips!
Kyld smördeg kan bytas ut mot 3 frysta plattor. Tina dem enl förpackningens anvisningar. Lägg dem om lott på ett bakplåtspapper. Kavla ut dem till en rektangulär platta, 25x42 cm. Följ i övrigt receptet.
Publicerat den
18 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar