Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel oststrudel

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

En lyxig strudel med rökt skinka, gorgonzola, grevéost och selleri. Skär strudeln i portionsbitar och servera dem riktigt heta med en knaprig sallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Rulla ut smördegen. Låt papperet ligga kvar som underlag. Nagga degen med en gaffel.
  2. Skär skinkan och osten i tärningar. Smula gorgonzolaosten eller riv den grovt. Ansa selleristjälkarna och strimla dem fint. Blanda alla ingredienserna till fyllningen.
  3. Lägg den i en sträng en bit in från ena långsidan av smördegsplattan. Vik in kortsidorna. Vik degen försiktigt över fyllningen.
  4. Lägg strudeln med skarven nedåt på ett ugnssäkert fat. Nagga degens ovansida med en gaffel. Pensla med smält smör.
  5. Grädda strudeln i nedre delen av ugnen i 225º 20 min eller tills degen blivit läckert guldgul i färgen och frasig. I varmluftsugn i 175º ca 25 minuter.
  6. Skär strudeln i portionsbitar och servera dem riktigt heta med en knaprig sallad till.
  7. Tips! Kyld smördeg kan bytas ut mot 3 frysta plattor. Tina dem enl förpackningens anvisningar. Lägg dem om lott på ett bakplåtspapper. Kavla ut dem till en rektangulär platta, 25x42 cm. Följ i övrigt receptet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.