Instruktioner
Koka upp rikligt med vatten i en kastrull för spagettin. Tillsätt 5 msk salt i vattnet. Pasta kräver mycket salt för att få smak.
Under tiden värmer du olivoljan på låg värme i en stekpanna. Skiva vitlöken tunt. Skiva chilin 1 mm tunna skivor. Önskar du mer pepprig smak, ha i några av kärnorna från chilin. Salta lite och peppra lite.
Låt stå och "dra" på låg värme under tiden som spagettin kokar. Oljan ska få smak av vitlöken och chilin. Men var observant på vitlöken så att den inte blir vidbränd, vilket den inte får bli!
Smaka på pastan så att den är al dente, dvs har ett visst tuggmotstånd. Häll ut pastan i ett durkslag och försök att få bort så mycket vatten som möjligt. OBS! Spola inte av pastan med kallt vatten! Då förstör du pastan...
Häll i pastan i oljan och rör runt så att oljan lägger sig runt pastan och ger smak.
Riv parmesanost över och njut!
Bon appetito!