Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel pastasås carbonara

 
  • Serverar: 3-4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Enkel och billig rätt. Ingredienserna finns oftast hemma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Klipp baconskivorna i små bitar och lägg i en kall stekpanna. Värmen sätts på max. När det slutat bubbla om baconet stängs värmen av men stekpannan kan stå kvar på plattan. Baconet ska vara knappt knaperstekt.
  2. Lägg smör, vetemjöl och buljongtärning i en kastrull och smält under omrörning. Lägg i den hackade löken. Tillsätt mjölk och grädde och koka upp under omrörning. Såsen ska få en krämig konsistens. Späd eventuellt med lite mer mjölk eller grädde om såsen blir för tjock. Låt koka ett par minuter. Rör till sist ner baconet och ärtorna samt svartpeppar. Ta kastrullen av plattan och låt stå någon minut. Rör ner äggulan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.