- Serverar: 5-6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Min bästa kompis mamma lärde mig denna rätt. Väldigt god tycker jag.
Instruktioner
- Skala och skiva potatisen. Fräs köttfärsen i en gryta. Tillsätt lök, tomatpuré, creme fraiche och kryddor. Rör om.
- Smörj en ugnssäker form. Lägg ett lager med den skivade potatisen. Fördela en del av köttfärsen på potatislagret. Varva detta så att det blir flera lager.
Toppa med riven ost och häll grädden över hela gratängen.
- Ställ in formen i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter. Gratängen är klar när potatisen är mjuk.
- Servera gärna gratängen med en sallad och ett gott bröd.
Publicerat den
18 maj 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Något av det godaste jag ätit !!! Absolut favorit. Blandade i lite sambal olek och lite mango chutney wow så gott. Blir bara godare efter någon dag. Kommer att laga detta flera gånger garnanterat.
Det här var jättegott. Och enkelt att göra. Kommer att göras fler gånger :D
Tack så mycket för en lättlagad och god gratäng!
Tack så mycket. Va skoj att ni blev nöjda med maträtten :)
Gudomligt, har gjort det så många ggr. Har dock i vitlök ist för lök, toppen!!