Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 5-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Min bästa kompis mamma lärde mig denna rätt. Väldigt god tycker jag.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skiva potatisen. Fräs köttfärsen i en gryta. Tillsätt lök, tomatpuré, creme fraiche och kryddor. Rör om.
  2. Smörj en ugnssäker form. Lägg ett lager med den skivade potatisen. Fördela en del av köttfärsen på potatislagret. Varva detta så att det blir flera lager. Toppa med riven ost och häll grädden över hela gratängen.
  3. Ställ in formen i ugnen i 200 grader i cirka 30 minuter. Gratängen är klar när potatisen är mjuk.
  4. Servera gärna gratängen med en sallad och ett gott bröd.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Hejny 21 maj 2009

    Något av det godaste jag ätit !!! Absolut favorit. Blandade i lite sambal olek och lite mango chutney wow så gott. Blir bara godare efter någon dag. Kommer att laga detta flera gånger garnanterat.

  • Dansmyran 28 augusti 2009

    Det här var jättegott. Och enkelt att göra. Kommer att göras fler gånger :D

  • Odina 12 oktober 2010

    Tack så mycket för en lättlagad och god gratäng!

  • annelie91 14 oktober 2010

    Tack så mycket. Va skoj att ni blev nöjda med maträtten :)

  • etthundranio 11 oktober 2012

    Gudomligt, har gjort det så många ggr. Har dock i vitlök ist för lök, toppen!!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.