- Serverar: 5-7 portioner
- Tid: 35 minuter
Skriv ut
En god och enkel soppa som inte går av för hackor. Denna soppa kan varieras med fler grönsaker, eller så kan man byta ut köttfärsen mot små köttbitar som steks.
Instruktioner
- Skala potatis och morötter. Dela potatisen om de är stora så de blir ungefär som övriga i storlek,samt skiva morötterna i ca 3-5 mm skivor.
- Lägg i stor kastrull, som fylls med vatten ca 4 cm ovanför potatisar. Lägg i köttbuljongen och låt koka tills potatisen är färdig.
- Undrr tiden steks köttfärsen och kryddas efter smak med Knorr grillkrydda och mald kryddpeppar-smaka av efter tycke och behov. Köttfärsen ska vara ordentligt genomstekt.
- Häll över köttfärsen i kastrullen med potatisarna. För att få med alla "kvarvarande smaker" ur stekpannan, häll i vatten och rör om med sked eller dylikt innan du öser ner det i kastrullen med övriga ingredienser. Fyll på med vatten efter behov.
- Smaka av, eventuellt tillsätts ytterligare en köttbuljong om behövs. Detta är en smaksak.
Publicerat den
4 oktober 2008
Liknande recept
Skriv kommentar