Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel påsktårta

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 14-16 portioner
Skriv ut

Enkel påsktårta med chokladmousse och hallon. Du bestämmer själv om du vill använda färdiga bottnar och mousse eller om du vill göra allting själv. Med färdiga bottnar och mousse är kakan klar på nolltid. Du behöver bara göra glasyren. Kakan blir dock godast om du gör den klar på kvällen och låter den stå över natten.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj och bröa en form med avtagbara kanter. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl, bakpulver, kakao och smält smör. Blanda väl och häll i formen, grädda mitt ugnen i cirka 25 minuter. Lossa kakan ur formen och låt svalna. Skiva därefter kakan till tre bottnar. ELLER Använd en köpt chokladbotten i tre delar.
  2. Vispa grädden till chokladmoussen och blanda med chokladen. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Vispa äggulorna till fast skum. Blanda försiktigt chokladsmeten med äggulesmeten och vänd sist ner de vispade vitorna. ELLER Vispa ihop köpt chokladmousse enligt anvisningen på paketet.
  3. Bred sylten i ett tunt lager underst på den ena botten och sedan moussen ovanpå. Gör likadant på den andra botten och lägg på locket.
  4. Smält chokladen till glasyren och blanda ner smör och grädde. Bred över tårtan och ställ den kallt, gärna över natten. Garnera med marsipantuppar- och kycklingar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Zoe87 4 april 2010

    Tack för receptet!

  • Filu 23 april 2011

    Gjorde tårtan igårkväll och idag är det äntligen dags att smaka på den. Delade upp moussen hälften vit hälften mörk chocklad. Det blev kanongott. Sen blandade jag hallon med vispgrädde isf sylten. Det är en kombinerad påsk och födelsedagstårta så jag hoppas verkligen att den blir uppskattad. Men det är jag rätt säker på! Glad Påsk på er.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.