Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel rabarberkaka

(6 kommentarer)  
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

Tycker du att det verkar omständigt att göra en rabarberpaj? Här får du ett recept på en syrlig och fräsch rabarberkaka som är mycket enkel att baka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala rabarbern och skär den i ca 2 cm långa bitar.
  2. Blanda raberberbitarna med kardemumma och 1 msk socker i en skål.
  3. Vispa samman smör och 2 dl socker poröst. Tillsätt ägget och sedan mjölken.
  4. Blanda bakpulver, vaniljsocker och mjöl och blanda ner i äggsmeten. Rör till en smidig smet.
  5. Tillsätt till sist rabarberbitarna och rör om med en slev.
  6. Smöra och mjöla en springform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.
  7. Häll rabarbersmeten i formen och grädda kakan ca 30 minuter eller tills kakan fått en gyllene färg och börjar släppa formens kant. Pudra över florsocker och servera rabarberkakan med kall vispad grädde.

Liknande recept

Kommentarer (6)

  • maddes08 15 november 2008

    Väldigt god kaka, kommer att göras många i framtiden :-)

  • trissmamman 8 juni 2009

    Jättegod!! Har nu sparat receptet

  • andreahelen 1 maj 2010

    Hej! Jag bakade kakan idag, men lyckades inte alls. Den blev geggig. Ingen aning varför. Gjorde exakt som det står i receptet. Kakan var i ugnen ca 40 min. Hälsningar Andrea

  • andreahelen 8 oktober 2010

    Hej igen! Nu förstår jag varför jag inte lyckades. Min ugn är trasig. Undervärmen fungerar inte! Hälsningar Andrea

  • sandmyran 15 maj 2011

    Mmmmmm....... Den var smaskig! Den bakar jag gärna om fleeera gånger!!! Klar 5+:are

  • marant 29 maj 2012

    Jättegod!!! Fick dock ha den i ugnen ca 40-45 min.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.