Gott och enkelt att göra en vanlig vardag. Inget komplicerat. Mättar skönt, vill man ha mer eller annan smak är det bara att lägga till andra grönsaker!
Instruktioner
- Börja med att koka bulgur. Häll vattnet i en liten kastrull, sätt på högsta värme och smula ner buljong. När vattnet kokat upp, sänk värmen rejält, häll i bulgur, rör om och lägg på lock. Låt koka i tio minuter. När klockan ringer, ta av locket och rör om, är det vätska kvar, låt den stå kvar på plattan med värmen fortfarande på tills vattnet ångat bort. Är det ingen vätska kvar kan du stänga av värmen och låta stå kvar på plattan. Låt sedan svalna.
- Under tiden, finhacka rödlök och paprika, hacka roman och gurka. Skölj bönorna noga och blanda med lök och paprika.
- Dressingen är godare om den får stå ett tag i kylskåp så blanda yoghurt och dipmix i en liten skål och ställ i i kylskåpet tills bulguren svalnat.
- När bulguren har kallnat, blanda bulgur med sallad och hackad persilja.
- Skiva korven och grilla i en grillpanna. Servera ovanpå salladen. Servera dressingen bredvid.
Publicerat den
25 augusti 2009
Liknande recept
Skriv kommentar