Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel Schwarzwaldtårta

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

En favorittårta...lätt att fixa...god att äta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg en marängbotten i en form med avtagbara kanter.
  2. Vispa grädden, spara lite till garnering.
  3. Vispa kesella och äggula vitt och slätt, blanda med vispgrädde och O´boy. Smaka av och tillsätt eventuellt mer O´boy om du vill ha fyllningen sötare.
  4. Bred ut fyllningen på den första marängbotten. Täck med den andra och frys formen till servering.
  5. Smält blockchokladen och bred ut den tunt på smörpapper.
  6. Frys eller kyl papperet och skär sedan med vass kniv diagonaler ur den kalla chokladen.
  7. Tag fram formen en stund före servering. Lossa kanterna.
  8. Dekorera tårtan med vispad grädde i klickar, pudrad kakao och diagonaler av mörk choklad.
  9. Tips: Vill du ha tårtan lite lyxigare kan du tillsätta hackade nötter och hackad choklad i fyllningen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.