Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel spenatpaj.

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

En enkel god paj som passar till det mesta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Häll i vattnet och oljan i en bunke. Rör långsamt i mjölet så att det inte klumpar sig. Häll på mer mjöl, ev vatten om det behövs. Rör tills degen blir smidig och inte längre kladdig.
  2. Kavla ut degen tills den är platt, tunn och större än pajformen. Klä pajformen och skär rent kanterna runt formen. Förgrädda formen med pajdeg i ca 5-6 minuter. Tag ut den och låt svalna.
  3. Fyllningen: Tina spenaten i en gryta på mellanvärme. När den är tinad rör ned en buljongtärning och rör om så att den helt blandas ut. Låt svalna.
  4. Fräs lök och svamp i olja i en stekpanna så att de får lite färg. Rör ned äggen och matlagningsgrädden i en bunke och blanda. Rör sedan ned spenaten, den stekta svampen och löken. Blanda noga. (det är viktigt att inte röra ned spenat/lök/svamp i bunken innan de svalnat något, eftersom äggen kan stelna och då blir blandningen inte bra). Salta. Häll i fyllningen i pajformen och fördela jämnt. Strö över osten. Grädda i ca 25-30 minuter.
  5. Receptet är till en pajform med diameter 30 cm.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.