- Serverar: 6 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
En enkel god paj som passar till det mesta.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
Häll i vattnet och oljan i en bunke. Rör långsamt i mjölet så att det inte klumpar sig. Häll på mer mjöl, ev vatten om det behövs. Rör tills degen blir smidig och inte längre kladdig.
- Kavla ut degen tills den är platt, tunn och större än pajformen. Klä pajformen och skär rent kanterna runt formen. Förgrädda formen med pajdeg i ca 5-6 minuter. Tag ut den och låt svalna.
- Fyllningen:
Tina spenaten i en gryta på mellanvärme. När den är tinad rör ned en buljongtärning och rör om så att den helt blandas ut. Låt svalna.
- Fräs lök och svamp i olja i en stekpanna så att de får lite färg. Rör ned äggen och matlagningsgrädden i en bunke och blanda. Rör sedan ned spenaten, den stekta svampen och löken. Blanda noga. (det är viktigt att inte röra ned spenat/lök/svamp i bunken innan de svalnat något, eftersom äggen kan stelna och då blir
blandningen inte bra). Salta. Häll i fyllningen i pajformen och fördela jämnt. Strö över osten. Grädda i ca 25-30 minuter.
- Receptet är till en pajform med diameter 30 cm.
Publicerat den
17 juni 2012
Liknande recept
Skriv kommentar