- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Supergod tacopaj för oss som gillar en lite enklare paj!
Instruktioner
- Blanda alla ingredienser till pajdegen i t.ex en matberedare och blanda med kniven.
Lägg degen i plastfolie och ställ kallt minst en timme.
Pajen går att förbereda hit.
- 1 timme (eller mer) senare..:
Sätt ugnen på 200 grader.
Stek köttfärsen med löken och kryddorna.
En påse tacokrydda brukar räcka till ca 400g köttfärs, så anpassa efter mängden köttfärs du har.
Ha i vattnet.
Skär tomaterna i små bitar medans köttfärsen får stå och puttra lite på svag värme.
Blanda crème fraîche, majonäs och riven ost. (man behöver inte snåla med majonäsen om ni tycker om det, eller osten för den delen!)
Tryck ut pajdegen i en pajform, gärna med lite högre kant.
Sen kan du ha i tomaterna i köttfärsen eller ha i köttfärsen i pajformen och sedan lägga på tomaterna som ett täcke.
Ha sedan över crème fraîche blandningen.
Garnera med riven ost.
In i ugnen i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg.
(Då funkar det bra med grilläget på ugnen)
- Vill man göra en större paj, kan man använda en större springform och göra degen 1 + ½ sats, dvs 6 dl mjöl, 3 tsk bakpulver, 0,75 tsk salt, 75 g margarin och 2,15 dl mjölk.
Tänk då på att ha mer av det andra också. 800 g köttfärs och två påsar tacokrydda!
Bra paj att bjuda på vid kalas och övrigt.
Väldigt enkel paj att göra, men ändå; Lycka till!
Publicerat den
21 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Ett underbart recept :) betyg 10/10 :D MUMS
en bild på tacopajen jag har gjort :)
Jättegott. Kommer göras flera gånger.