Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkel vintersallad på brysselkål

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

En snabb, varm, och nyttig sallad som passar bra på vintern. Funkar bra under detox.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär bort stammarna från brysselkålen. Halvera varje brysselkål. Strimla halvorna tunt. Blanda den strimlade brysselkålen med citronjuicen i en skål.
  2. Hetta upp en panna med olivoljan. När olivoljan nästan börjar ryka, tillsätt hackad vitlök, strimlad brysselkål, och vallmofrön. När det fått brynas en kort stund, tillsätt vinet och rör därefter om i pannan under 3 minuter. När brysselkålet knappt nästan mjuknat helt och hållet, sänk värmen för att sedan salta och peppra. Låt sitta ytterligare en minut i pannan, och för sedan över den varma salladen till en skål för att servera.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.