Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Mörkt bröd på enkelt vis

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Doften av nybakat bröd är oemotståndlig. Detta bröd går fortare att baka än normalt, eftersom det bara behöver jäsa en gång.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Värm vattnet till 45-50 grader och blanda ner olja och baksirap.
  2. Arbeta in degspadet i mjölblandningen och knåda till en smidig deg. Knåda degen, gärna för hand, 10 minuter på lätt mjölad yta och med mjölade händer.
  3. Forma degen till en oval limpa, täck över och låt jäsa på en varm plats ca 1 timme eller till dubbel storlek. Värm ugnen till 200 grader.
  4. Pensla med uppvispat ägg och strö över kross eller grovt mjöl. Grädda ca 30 minuter eller tills brödet låter ihåligt när man knackar på det. Låt brödet svalna på galler under duk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • JohanLindblad 5 april 2010

    Wow! Vilket gott bröd! Enkelt var det också! :)

  • Tuje 5 september 2010

    När du skriver 50g torrjäst, menar du då ett paket (12g)?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.