Receptet kommer från Australien.Bröden blir luftiga tack vare både jäst och bakpulver.Väldigt omtyckta av de som fått receptet.
Instruktioner
- Koka en gröt av 3 dl mjölk, linfrö och havregryn.Låt det svalna.
Värm 2 dl mjölk till fingervarmt,37 grader.Smula jästen i en bunke och häll lite av mjölken över.Rör tills jästen löst sig och tillsätt resten av mjölken, gröt, crème fraiche, salt, sirap, bakpulver och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg.
- Låt degen jäsa övertäckt ca 40 min. Kavla ut degen på mjölat bakbord till en ca 2 ½ cm tjock kaka.Ta ut runda kakor med ett mått ca 8 cm i diameter (använd glas) som läggs på klädd plåt. Nagga bröden med en gaffel. Låt jäsa ytterligare ca 15 min.
Sätt ugnen på 225 grader.Grädda mitt i ugnen ca 12 min.
Låt svalna på galler.
Går bra att frysa.
Publicerat den
11 juli 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jättegoda! Jag gjorde dom visserligen mer som tekakor, men det blir ju samma sak. Rekommenderas! Lena
Har precis smakat på dessa nybakta godingar. De blev jättebra och jag kommer definitivt att göra dom igen. Spännande med creme fraiche i degen!
jättegoda! Trots att jag glömde ha i bakpulver... ;) Brukar alltid slänga i ett ägg när jag bakar bröd och bullar och gjorde så även idag och eftersom sirapen var slut tog jag honung istället.. Men som sagt-jättegoda! Full pott från hela familjen :P
Mycket goda o omtyckta av alla. Helt klar 5 poängare.