Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Malins enkla GI kakor

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 20-25 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Jag skulle försöka mig på att göra havreflarn, fast lite mer GI-vänliga, men i ett "misslyckat" försök till det, så blev det några helt andra kakor. Väldigt goda och enkla! Perfekt om man är lite sötsugen en kväll.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader och smält sedan smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner fruktsocker, havregryn, mjöl och bakpulver.
  2. Smält honungen i en skål i micron (om du inte har flytande honung) och häll även i det i kastrullen. Blanda ihop allt. Ta fram 2 plåtar med bakplåtspapper på och börja klicka ut smeten. Ta ungefär ½ msk till varje kaka, och ha stort avstånd mellan dem eftersom dom flyter ut lite när de gräddas. Jag fick använda 1 ½ plåt.
  3. Sätt in kakorna i ugnen i ungefär 8-10 min. Ta ut när de fått fin färg! Låt kakorna sedan svalna och stelna en aning innan dom serveras.
  4. Lycka till!

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • SpicySpicy 18 mars 2011

    ska man använda siktat eller fullkornsdinkel?

  • Malinasky 18 mars 2011

    spicyspicy: jag använde siktat!

  • AlliBoll 5 juli 2012

    Är det viktigt med bakpulvret?:)

  • Malinasky 9 juli 2012

    Alliboll: Det vet jag faktiskt inte.. tog havreflarnsreceptet och gjorde om det lite, men man kan ju alltid prova utan och se vad det blir av det :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.