Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enkla baguetter

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 1 timme 50 minuter
Skriv ut

Enkla baguetter som inte kräver mycket jobb. Slarva inte med jäsningen, det är bland annat den som ger brödet dess arom. Baguetter är ett måste till sallader och medelhavsmat

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa jästen och vattnet. Tillsätt olivoljan, saltet och honungen. Vispa lite till.
  2. Blanda i 10 dl av mjölet. Arbeta ihop till en ganska lös deg. Låt jäsa i 1 timme.
  3. Ta upp degen på ett kraftigt mjölat bakbord och knåda den en stund. Dela den i tre delar och rulla ut varje del till plåtens längd. Låt jäsa i 20 minuter.
  4. Sätt ugnen på 275 grader. Vrid varje baguette och låt dem jäsa 20 minuter till.
  5. Grädda mitt i ugnen i 6 minuter, sänk värmen till 200 grader och grädda ytterliggare 7-8 minuter.
  6. Låt svalna på galler under bakduk.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • motercykelmamma 29 april 2010

    Jag undrar om det är okej att frysa baguetterna?

  • motercykelmamma 29 april 2010

    Glömde att fråga om det går att ut öka receptet till fler bröd.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.