X

Enkla solbullar som alla kan baka

Solbullar, med vaniljfyllning och en stor klick vaniljkräm är hutlöst dyra på ställen som 7-eleven, Shell etc. Gör de själv, det är enkelt! Gott blir det också. Är du smart gör du dubbel sats och fryser in huvuddelen innan du gräddar dem - bra när man får "oväntat besök".

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bullar, baka
Betyg (5 röster)
Antal personer
24 bullar
Enkla solbullar som alla kan baka

Gör så här

Smält smöret till degen och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt och smula i jästen. Häll i matberedaren och tillsätt mjöl, salt och tre ägg. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa i matberedaren.

Blanda smör och socker/vaniljsocker med gaffel.

När degen jäst i 30 minuter är det dags att först bearbeta den i bakmaskinen och därefter på bakbordet. Dela i fyra delar. Kavla ut tunt (observera att degen är rätt elastisk) och bred över smörsockerfyllningen. Rulla ihop till en rulle.

Skär i ca 2 cm tjocka skivor och lägg i (gärna stora) bullformar. Tryck till så att bullarna blir rätt breda. Ställ att jäsa under bakduk/handduk i 30 minuter.

Blanda mjölk och grädde och vispa med marsanpulver. Prova dig fram, grädden gör att krämen lättare stabiliseras till en fast kräm. Ha i mer marsanpulver tills krämen är lagom fast.

När bullarna jäst penslas de med ägg (som eventuellt blandats med några matskedar mjölk). Tryck en grop i varje bulle med - rentvättad - tumme och lägg i en klick vaniljkräm i gropen.

Grädda i 225 grader varm ugn i 10-12 minuter eller ställ plåten i frysen så kan du ta fram och grädda efter behov.

Ingredienser (för måttangivelser vänligen logga in)

Vetemjöl, Smör, Mjölk, Ägg, Salt, Jäst, Ägg, Smör, Strösocker, Vaniljsocker, Vispgrädde, Standardmjölk, Marsánsås
Visningar:
10401
Sparat:
367

LIKNANDE RECEPT

Solbulle
av MrsC
över 2 månader
Vaniljägg
över 2 månader
Solbulle med va
av Fin
över 2 månader
Solbullar
av Ahlzan
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.