Enkla solbullar som alla kan baka

Solbullar, med vaniljfyllning och en stor klick vaniljkräm är hutlöst dyra på ställen som 7-eleven, Shell etc. Gör de själv, det är enkelt! Gott blir det också. Är du smart gör du dubbel sats och fryser in huvuddelen innan du gräddar dem - bra när man får "oväntat besök".

Vill du testa att göra en bredare sökning klicka här: bullar, baka
Enkla solbullar som alla kan baka
Källa: Egen
Uppladdad av: erajsko
Skrivet: för över 2 månader sedan

Ingredienser

Deg:
12 dl vetemjöl
150 g smör
3 dl mjölk (fet)
3 ägg
2 tsk salt
50 g jäst för osötade degar.
1 ägg (uppvispat, för pensling)

Fyllning:
150 g smör (rumstempererat)
6 msk strösocker
3 msk vaniljsocker

Vaniljkräm:
1 dl vispgrädde
1 dl standardmjölk
1 pkt kallvispad marsansås

Betyg (5 röster)
Antal personer
24 bullar
Visningar:
9972
Sparat:
360

Gör så här

Smält smöret till degen och tillsätt mjölken, värm till fingervarmt och smula i jästen. Häll i matberedaren och tillsätt mjöl, salt och tre ägg. Arbeta degen smidig. Låt den jäsa i matberedaren.

Blanda smör och socker/vaniljsocker med gaffel.

När degen jäst i 30 minuter är det dags att först bearbeta den i bakmaskinen och därefter på bakbordet. Dela i fyra delar. Kavla ut tunt (observera att degen är rätt elastisk) och bred över smörsockerfyllningen. Rulla ihop till en rulle.

Skär i ca 2 cm tjocka skivor och lägg i (gärna stora) bullformar. Tryck till så att bullarna blir rätt breda. Ställ att jäsa under bakduk/handduk i 30 minuter.

Blanda mjölk och grädde och vispa med marsanpulver. Prova dig fram, grädden gör att krämen lättare stabiliseras till en fast kräm. Ha i mer marsanpulver tills krämen är lagom fast.

När bullarna jäst penslas de med ägg (som eventuellt blandats med några matskedar mjölk). Tryck en grop i varje bulle med - rentvättad - tumme och lägg i en klick vaniljkräm i gropen.

Grädda i 225 grader varm ugn i 10-12 minuter eller ställ plåten i frysen så kan du ta fram och grädda efter behov.

LIKNANDE RECEPT

av MrsC
över 2 månader
över 2 månader
av Fin
över 2 månader
av Ahlzan
över 2 månader

LIKNANDE VIDEORECEPT

Hittade inga liknande videorecept.