Många tror att hemlagad glass är krångligt, men det behöver inte var det. Jag använder visserligen glassmaskin, men det går alldeles utmärkt utan...
Instruktioner
- Vispa grädden fluffig
Vispa äggulor och strösocker pösigt
Tillsätt smaksättare i äggblandningen
Vänd ned äggblandningen i den vispade grädden
Kör glassmeten ca 20 minuter i glassmaskin
- Om du inte har glassmaskin så ställer du byttan i frysen och rör i glassen var 20:e minut under den första timmen, låt sen glassen frysa ca 3 timmar.
- Jag har en väldigt liten glassmaskin, den tar bara 1,1 liter vätska och den mängd glassmet som det här receptet ger är max vad min glassmaskin klarar att frysa vid ett tillfälle. Större satser fryser jag direkt och rör som jag beskrivit ovan...
Publicerat den
20 september 2010
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
andra gångne jag gjorde dessa snålade jag litte och vispade äggvitorna för sig själv med litte socker och blandade ner dessa i smeten, det blev bra, nu tredje gången blev detl yoghurt extra då jag hade litte hemma ca 3dl,, är ett bra resept att mixtra och testa sig fram från