Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enklaste gräddglassen

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Många tror att hemlagad glass är krångligt, men det behöver inte var det. Jag använder visserligen glassmaskin, men det går alldeles utmärkt utan...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden fluffig Vispa äggulor och strösocker pösigt Tillsätt smaksättare i äggblandningen Vänd ned äggblandningen i den vispade grädden Kör glassmeten ca 20 minuter i glassmaskin
  2. Om du inte har glassmaskin så ställer du byttan i frysen och rör i glassen var 20:e minut under den första timmen, låt sen glassen frysa ca 3 timmar.
  3. Jag har en väldigt liten glassmaskin, den tar bara 1,1 liter vätska och den mängd glassmet som det här receptet ger är max vad min glassmaskin klarar att frysa vid ett tillfälle. Större satser fryser jag direkt och rör som jag beskrivit ovan...

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • arnsurdeg 28 december 2010

    andra gångne jag gjorde dessa snålade jag litte och vispade äggvitorna för sig själv med litte socker och blandade ner dessa i smeten, det blev bra, nu tredje gången blev detl yoghurt extra då jag hade litte hemma ca 3dl,, är ett bra resept att mixtra och testa sig fram från

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.