Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enklaste och saftigaste ugnslaxen

 
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Tveka inte för att det är majonnäs, smaken slår inte igenom men fisken blir fantastiskt mör och saftig! Variera det, lite dill, citronpeppar, komplettera med sparris, räkor, vad du gillar bäst. Jag brukar servera den med en couscous-sallad smaksatt med chili och lime.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lägg laxen med skinnsidan ner i en ugnsform eller på en plåt med bakplåtspapper under.
  2. Salta och peppra lätt och bred sedan ut majonnäsen i ett ½ cm lager över hela laxen.
  3. Sätt in i ugnen i 200º ca 20-30 min. Ta ut den när majonnäsen smält ihop och det blivit lite färg på den.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.