Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enklaste tryffeln

 
Skriv ut

En snabb och enkel tryffel med många smaker att välja på. Jag smaksatte med hallonmarmelad. Men jag fick ha tryfflarna på ett fat i frysen i två dygn innan dom hade tagit ihop ordentligt, så att man kunde vecka ut folieformen och få en fin chokladbit. Men tryfflarna var värda att vänta på. Blir 50-60 st.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ställ formarna tätt på en bricka.
  2. Värm grädden i en liten kastrull tills den precis börjar bubbla. Ställ av pannan från värmen.
  3. Hacka chokladen i mindre bitar och rör ner den i grädden. Rör om tills chokladen helt har smält.
  4. Smaksätt tryffeln med något du gillar bland de föreslagna smaksättarna. Häll upp tryffeln i formarna.
  5. Garnera ex med nötter eller vackert strössel. Låt tryffeln stelna helt. Förvara den i burk med lock i kylskåpet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.