- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Ett recept som hängt med sedan 80-talet då min syster introducerade det i familjen. Har blivit en del glada matstunder med denna sås sedan dess.
Instruktioner
- Koka upp grädden tillsammans med de krossade tomaterna, smör, söndersmulad hönsbuljong, kryddor och vitlök i en kastrull. Tillsätt champinjonerna. Låt sakta koka under omrörning cirka 10 minuter. Tillsätt osten och låt den smälta ner.
- Vispa ihop en slät redning av mjöl och vin eller grädde. Vispa ner lite i taget av redningen i såsen och låt koka någon minut. Tillsätt gräslök. Det blir en krämig sås. Den tjocknar när den svalnar p g a osten men återfår sin naturliga krämighet när den värms igen.
- Servera gärna såsen över grön bandspagetti. Såsen kan frysas.
Publicerat den
30 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar