Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Enricos Pastasås

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett recept som hängt med sedan 80-talet då min syster introducerade det i familjen. Har blivit en del glada matstunder med denna sås sedan dess.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp grädden tillsammans med de krossade tomaterna, smör, söndersmulad hönsbuljong, kryddor och vitlök i en kastrull. Tillsätt champinjonerna. Låt sakta koka under omrörning cirka 10 minuter. Tillsätt osten och låt den smälta ner.
  2. Vispa ihop en slät redning av mjöl och vin eller grädde. Vispa ner lite i taget av redningen i såsen och låt koka någon minut. Tillsätt gräslök. Det blir en krämig sås. Den tjocknar när den svalnar p g a osten men återfår sin naturliga krämighet när den värms igen.
  3. Servera gärna såsen över grön bandspagetti. Såsen kan frysas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.