Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Entrecote med pommes bistro och roquefortsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Rätt festligt, funkar i alla lägen och inte så svårt att göra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Kött: Marinera gärna köttet innan i örter men i detta fallet är det en helt neutral entrecote biff.
  2. Stek köttet i panna med smör tills du får fin färg på den. Salta, peppra och gör klart i ugn tills den är medium eller så som du nu gillar din biff .
  3. Sås: Låt grädden koka upp, När den kokat ett litet tag sänker du värmen så den bara puttrar lite lätt. Lägg då i Roquefort osten smulvis samtidigt som du rör, låt puttra lite till och ha sedan en rejäl klick med smör. Blir inte såsen så tjock så ha i lite maizena eller mjöl.
  4. Pommes Bistro: Skär potatisen i "Pommes frites" liknande stänger och låt koka i vatten med smör. Ha inte för hög värme utan låt hellre potatisen ta sin tid. Koka inte helt färdig ! Häll av vattnet och kyl potatisstängerna. Värm olja i en panna och fritera klart potatisen. Salta gärna med havssalt efter.
  5. Saltbakt Smålök: Skala löken, gör ett täcke av salt på en ugnsform eller liknande och lägg på löken. Sätt in i ugnen tills den fått lite färg.
  6. Blandade grönsaker. Tex. morot, vårlök, Champinjon, Sockerärter, Haricots Verts. Stek allt med smör, salt och peppar. Ta gärna lite tryffelolja också om du nu har det hemma, en personlig favorit till stekta grönsaker

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Hilmer54 24 mars 2013

    Gjorde såsen till roquefort fylld älgfile. En fantastiskt enkel och god sås utan krusiduller. Jag redde den med lite maizena, denna sås kommer jag att göra flera gånger. TACK :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.