Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Entrecôte med hemlagad bearnaisesås LCHF

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vad kan vara godare än en saftig biff med hemlagad bearnaise? Passar perfekt i LCHF kost!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram köttet och låt det få lite rumstemperatur, salta och peppra
  2. Bearnaisesås: Smält smöret i en kastrull på låg värme. Koka ihop vatten, vinäger, schalottenlök, vitpeppar och dragon i 5-6 minuter tills cirka hälften återstår.
  3. Låt svalna och sila över i en skål. Sätt skålen i ett vattenbad på spisen. Tillsätt äggulorna och vispa upp till en krämig konsistens. (Äggkrämen och smöret ska vara ungefär lika varma, så att man nästan bränner sig.)
  4. Tillsätt nu smöret, först droppvis, sedan lite mer i taget under ständig vispning, lämna bottensatsen. Blir såsen för tjock, späd med lite vatten. Blanda avslutningsvis i dragon, persilja, salt och peppar.
  5. Stek köttet i rikligt med smör. Servera med bearnaisen och en fräsch blandsallad

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Ingela62 29 mars 2009

    Använde ditt recept på b-sås. Tyvärr var det alldeles för skarp smak av vinäger för vår smak. Skulle nog kunna minska vinägern till hälften .

  • fannmo 3 april 2010

    Tyckte receptet var mycket bra, mycket godare än receptet vi brukade använda

  • zelican 14 juli 2011

    Fy va äcklig! Helt sjukt vidrig vinägersmak! Som att smutta rakt från flaskan! 0,5 liter bea hamnar i slasken nu! BLÄ!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.