Vad kan vara godare än en saftig biff med hemlagad bearnaise? Passar perfekt i LCHF kost!
Instruktioner
- Ta fram köttet och låt det få lite rumstemperatur, salta och peppra
- Bearnaisesås:
Smält smöret i en kastrull på låg värme.
Koka ihop vatten, vinäger, schalottenlök, vitpeppar och dragon i 5-6 minuter tills cirka hälften återstår.
- Låt svalna och sila över i en skål. Sätt skålen i ett vattenbad på spisen. Tillsätt äggulorna och vispa upp till en krämig konsistens. (Äggkrämen och smöret ska vara ungefär lika varma, så att man nästan bränner sig.)
- Tillsätt nu smöret, först droppvis, sedan lite mer i taget under ständig vispning, lämna bottensatsen.
Blir såsen för tjock, späd med lite vatten.
Blanda avslutningsvis i dragon, persilja, salt och peppar.
- Stek köttet i rikligt med smör.
Servera med bearnaisen och en fräsch blandsallad
Publicerat den
20 januari 2009
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Använde ditt recept på b-sås. Tyvärr var det alldeles för skarp smak av vinäger för vår smak. Skulle nog kunna minska vinägern till hälften .
Tyckte receptet var mycket bra, mycket godare än receptet vi brukade använda
Fy va äcklig! Helt sjukt vidrig vinägersmak! Som att smutta rakt från flaskan! 0,5 liter bea hamnar i slasken nu! BLÄ!