Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Erica´s Äppel och russinbröd med melonkärnor

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 2-4 portioner
Skriv ut

Ja mixade ihop ett eget recept igår eftermiddag och de gick susens. Bifogar bild så ni kan få se hur de kan se ut :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175-200° 2-4 bröd beroende hur stora man gör dem!
  2. Sätt på ugnen (varmluftsugn 150°). Smält margarinet i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm det till 37°, ”fingervarmt”.
  3. Smula jäst i en bunke och rör ut jästen med spadet som du just värmt.Skär äpplerna i tärningar och häll i bunken. Tillsätt russin, melonkärnor, olja, salt och rör ut med mjöl. Knåda ihop tills det blir en deg (du kan byta ut 3 dl till grovt mjöl).
  4. Låt degen jäsa under bakduk i 20-30 minuter.
  5. Dela degen och gör limpor av det. Går även utmärkt att göra frallor. Det blir mellan 2-4 bröd utav degen beror hur stora du gör dem. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö vallmofrön över.
  6. Grädda mitt i ugn i 30 minuter. Du kan sticka ner en sticka och kolla så att de är klara.

Kommentarer (2)

  • ica86 20 februari 2011

    ändrade från "en nypa salt" till ! krm istället

  • ica86 22 februari 2011

    ändrade även kategori från bakverk till matbröd!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.