Blanda alla ingredienserna utom sillfiléerna till en jämn smet. Låt vila ½-1 timme i rumstemperatur så att sockret smälter ordentligt. Blanda ned sillen så att gaffelbitarna ”binds”. Får du över av ”smeten” kan du spara den och servera den till exempelvis gravad lax, krabba eller annat skaldjur. Kokt potatis är gott till, men rågbröd eller rostat knäckebröd är ett strå vassare för lilla ”maggen”.
I år är andra året jag provat denna sill, så nu har det blivit tradition. En mycket god variant på senapssill som inte behöver göras så lång tid i förväg. För den som tycker att senapspulver är ett lyxigt inköp enbart för denna sill, kan jag meddela att det går alldeles utmärkt att använda det som blir över till sommarens grillmarinader.
I år är andra året jag provat denna sill, så nu har det blivit tradition. En mycket god variant på senapssill som inte behöver göras så lång tid i förväg. För den som tycker att senapspulver är ett lyxigt inköp enbart för denna sill, kan jag meddela att det går alldeles utmärkt att använda det som blir över till sommarens grillmarinader.