Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Eriks senapssill

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Ingredienser

Instruktioner

Blanda alla ingredienserna utom sillfiléerna till en jämn smet. Låt vila ½-1 timme i rumstemperatur så att sockret smälter ordentligt. Blanda ned sillen så att gaffelbitarna ”binds”. Får du över av ”smeten” kan du spara den och servera den till exempelvis gravad lax, krabba eller annat skaldjur. Kokt potatis är gott till, men rågbröd eller rostat knäckebröd är ett strå vassare för lilla ”maggen”.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AMEK 28 december 2008

    I år är andra året jag provat denna sill, så nu har det blivit tradition. En mycket god variant på senapssill som inte behöver göras så lång tid i förväg. För den som tycker att senapspulver är ett lyxigt inköp enbart för denna sill, kan jag meddela att det går alldeles utmärkt att använda det som blir över till sommarens grillmarinader.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.