Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Ersbackens Knäck och kola

 
  • Serverar: 40 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Julgodisets julgodis - och detta receptet gör ingen besviken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda sirap, socker, Baileys och grädde i en kastrull med tjock botten. Koka i minst 12 minuter. Koka häftigt under hela tiden. Har du inte en digital termometer så ställ gärna en klocka. Smeten skall hålla 120-125 grader. Då får man en bra konsistens på knäcken.
  2. Efter 12 minuter kan du göra ditt första kulprov, droppa ner lite smet i ett glas med kallt vatten. Kan du forma en liten kula av smeten så är den klar, annars får den koka vidare några minuter till. Men det går fort så gör ett kul-prov i minuten. När du är nöjd så blanda ner smöret och den hackade mandeln.
  3. Häll upp i knäckformar och ställ kallt en stund. Gör du kola så strunta i nötterna och häll ut smeten på ett bakpapper i en långpanna istället.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.