Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Etiopisk kycklinggryta (doro wett)

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Utmärkt att laga till gäster som aldrig ätit afrikanskt, för den är så lätt att förstå sig på och så lätt att tycka om.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Fräs rödlök och en nypa salt i hälften av smöret i en rymlig, tjockbottnad gryta på låg värme. Rör om då och då tills löken fått fin färg, cirka 15 minuter. Tillsätt resten av smöret, kardemumma, svartpeppar, kryddnejlika, vitlök, ingefära och berbere. Fräs tills löken mjuknat helt och tagit åt sig av färgen från kryddorna, cirka 10 minuter. Häll på 5 dl hönsbuljong och lägg i kycklinglår och ben. Sjud i 15 minuter. Tillsätt resten av buljongen samt vinet, låt sjuda upp och sjud i 10 minuter. Lägg i bröstbitarna och sjud i 20 minuter. Rör ner limesaft och lägg försiktigt ner äggen i grytan och sjud i ytterligare 5 minuter. Såsen ska vara ganska rinnande. Smaka av med salt.
  2. Berberekrydda: Mal bockhornsfröna i en mortel eller elektrisk krydd- eller kaffekvarn. Blanda samman väl med övriga ingredienser i en liten skål. Förvara i lufttät burk i upp till 3 månader.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.