Utmärkt att laga till gäster som aldrig ätit afrikanskt,
för den är så lätt att förstå sig på och så lätt att tycka
om.
Ingredienser
Instruktioner
Fräs rödlök och en nypa salt i hälften av smöret i en rymlig, tjockbottnad gryta på låg värme.
Rör om då och då tills löken fått fin färg, cirka 15 minuter.
Tillsätt resten av smöret, kardemumma, svartpeppar, kryddnejlika, vitlök, ingefära och
berbere.
Fräs tills löken mjuknat helt och tagit åt
sig av färgen från kryddorna, cirka 10 minuter.
Häll på 5 dl hönsbuljong och lägg i kycklinglår och ben.
Sjud i 15 minuter.
Tillsätt resten av buljongen samt vinet, låt sjuda upp och sjud i 10 minuter.
Lägg i bröstbitarna och sjud i 20 minuter.
Rör ner limesaft och lägg försiktigt ner äggen i
grytan och sjud i ytterligare 5 minuter.
Såsen ska vara ganska rinnande.
Smaka av med salt.
Berberekrydda:
Mal bockhornsfröna i en mortel eller elektrisk
krydd- eller kaffekvarn.
Blanda samman väl med övriga ingredienser i en liten skål.
Förvara i lufttät burk i upp till 3 månader.