Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Etiopisk pepparsås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Bako-blandning heter kryddan i den här såsen. Finns att beställa från:http ://www.duvan.se/peppar.shtm Tips! Använd endast 2 tsk...!!!

Ingredienser

Instruktioner

Löken hackas fint och torrbrynes i svag värme tills den blir gulbrun. Smält smöret. Blanda i Bakoblandning och saltet. Lägg i det malda köttet. Tomater finskärs och läggs i även de. Låt alltsammans puttra i 2-3 timmar. Späd med vatten och det behövs. Servera med ris, pasta eller vitt bröd. Gott till är rårivna morötter, russin, skivade bananer och strimlad sallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Jonaman 17 augusti 2008

    Denna rätt är barndomsminnen för mig! Vi brukade ibland ha hela ägg i. Köttfärsen kan bytas mot fintärnat nötkött. Fantastiskt gott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.