Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas goda kantarellsås

(11 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Och den är verkligen jättgod!

Ingredienser

Instruktioner

Skala schalottenlökarna och finhacka dem. Skär kantarellerna i mindre bitar. Stek kantarellerna så de blir nästan knaprigai en kastrull. Lägg i löken och stek tillsammans med kantarellerna tills löken blir mjuk. Salta och peppra. Häll på grädden, kalvfond och maizena. Blanda och låt koka upp. Häll i lite soja för färgens skull. Låt koka ihop i några minuter.

Liknande recept

Kommentarer (11)

  • Lennart_58 13 augusti 2009

    Åhhh vilken sås,måste bara bli högsta betyget, Lennart.

  • Glitterfia 28 augusti 2009

    Idag har jag lagat denna sås. Det blev gott och det var perfekta mått i receptet. Jag använde (tyvärr) kantareller på burk, rödlök och vispgrädde. Man tager vad man haver =) Ska prova med färska champinjoner nästa gång, för det blir en nästa gång.

  • buttan 30 augusti 2009

    Men varför använder du margarin i maten - det ska förstås vara smör. Det gör också smaken bättre. Matlagningsgrädde verkar också artificiellt, vispgrädde ger bättre smak. Då slipper man dessutom förtjockningsmedel som maizena. Margarin är en kemisk produkt, rena skokrämen. Ska inte användas alls. I övrigt är såsen urgod. Tack!

  • Disen 14 september 2009

    Mums!! Mycket gott, enkelt och snabblagat. Full pott!!! Tack för receptet

  • Lennart_58 13 december 2009

    Gjort denna goda sås igen. Synd att man inte kan ge betyg frera gånger.

  • Lennart_58 13 december 2009

    Frera!!! Flera, ska det va.

  • Paron 1 augusti 2010

    Underbart god sås!! tackar å bockar

  • nrlmoller46 16 mars 2012

    Oxfile,klyftpotatis och Evas helt underbara kantarellsås.Kan det bli bättre. Lennart Möller

  • christincarlsson 6 maj 2012

    Super god!!!!!

  • mia77 11 januari 2013

    Så himla god:)

  • Bo57 18 januari 2013

    Nuuu har jag etablerat en plats av högre rang i köket. Inte bara handräckning och skala lök. Ditt recept är verkligen kanonbra serverade med Ekologiska varor, självodlade samt ekologisk oxfilé. Tack och varma hälsningar från Bo i Enköping.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.