Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evas små äppelkakor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äppelkakor i portionsformar som ångkokats istället för att gräddas i ugn – se där en favorit för både stora och små!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smörj 4 små, ugnsfasta skålar. Fördela ½ dl av sockret i varje form och tillsätt 1 tsk färskpressad citron i varje. Skala, kärna ur och tärna äpplena fint. Portionera upp äppeltärningarna i de sockrade skålarna.
  2. Vispa ihop matfettet, citronskalet och äggen i en skål. Tillsätt resten av sockret. Blanda mjöl och bakpulver, och vispa ner i äggblandningen. Fördela smeten över äppeltärningarna i skålarna.
  3. Täck skålarna med aluminiumfolie och knyt om foliet med hushållssnöre. Ställ skålarna i en panna och häll vatten i pannan, så att skålarna täcks till 2/3. Låt koka upp under lock.
  4. Ångkoka äppelkakorna 40–45 min. Ta av aluminiumfoliet från skålarna och lossa kakorna från kanten med en vass kniv. Slå upp kakorna på 4 tallrikar och ringla sirap över dem. Servera.
  5. Serveringstips Servera äppelkakan tillsammans med varm vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde, som dessert eller till kaffet.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.