Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Evelinas 22-års tårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

Apelsin och choklad är den bästa kombinationen jag vet, så därför var det inte så svårt att bestämma vad jag skulle fylla min födelsedagstårta med. Gästerna blev väldigt nöjda och vissa önskade sig en likadan till sina egna firanden! - Vilken fullträff!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chokladgrädde: Vispa grädden. Smält chokladen. Låt svalna en aning och vänd ner chokladen i den vispade grädden.
  2. Apelsinfromage: Blötlägg gelatinet enligt anvisningen på förpackningen. Skala och skär apelsinen i mindre bitar. Koka upp apelsinbitar, vatten och socker. Sila av saften och smält gelatinet i. Låt svalna! Vispa grädden. Vänd sedan ner apelsinvätskan i grädden. Låt stå svalt en stund innan du fyller tårtan!
  3. Vispa ihop ingredienserna till smörkrämen!
  4. Skala och filéa några apelsiner till fyllningen!
  5. Lägg ihop tårtan: Börja med ett lager apelsinfromage och fördela apelsinfiléer ovanpå. Nästa lager består av chokladgrädden. Lägg gärna ett till lager apelsinfiléer på. Spackla sedan med smörkrämen och lägg på marsipanlocket.
  6. Garnera fritt!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Ticiba 29 januari 2014

    OBS! Ändrat måttsats, samt styckeindelningen i receptet!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.