Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Exotisk sockerkaka

(2 kommentarer)  
Exotisk sockerkaka Exotisk sockerkaka
Skriv ut

Vi skulle baka med några barn på förskolan idag. Hade inte så mycket ingredienser. Plus en som inte tålde mjölk och en annan som inte kan äta nått med ägg i. Så vi hittade ett recept på sockerkaka utan ägg och gjorde om det lite grann. Barnen älskade denna kaka dom ville bara ha mer och mer och det är ju ett bra betyg...

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175°
  2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält matfettet och häll i soygurt. Häll vätskan i bunken med de torra ingredienserna . Mosa bananerna och rör om väl. Häll smeten i en smord och bröad form med cocos.
  3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 50-55 minuter. Låt den svalna något i formen och stjälp sedan upp den.
  4. I stället för soygurt kan man ta vatten eller havremjölk. Tar man också bort bananerna så blir det en sockerkaka utan ägg och då ska den gräddas i ca 40 minuter.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • Alexius 5 december 2008

    Kolla mona, jättegod sckerkaka utan ägg o mjölk

  • milka 15 mars 2009

    den här låter saftig och god, måste testas!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.