Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Extra stor och läcker smörgåstårta

(1 kommentar)  
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Extra stor och läcker smörgåstårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Gör så här för att göra brödet: Blanda båda mjölsorterna, salt, socker och jäst i beredningsskålen, med plastkniven monterad, i matberedaren.
  2. Gör två avtryck med ett matskedsmått i mjölet och fyll dem med smör & rapsolja.
  3. Tillsätt mjölken och arbeta ihop degen kraftigt i minst 2 minuter.
  4. Smörj en rektangulär form, ca 25x30 cm, med smör. Ta upp degen ur beredningsskålen och platta ut den i formen med mjölade händer.
  5. Täck med bakduk och låt brödet jäsa, ca 20 minuter.
  6. Grädda brödet i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Låt det kallna på galler. Skär sedan bort kanterna och dela brödet i tre bottnar.
  7. Fyllning: Blanda fyllningarna och bred fyllning 1 på understa brödlagret och fyllning 2 i nästa. Lägg bröd överst.
  8. Blanda mascarponeost med minifraiche, citronsaft, salt och peppar till ostkrämen.
  9. Bred ostkrämen runt om och ovanpå smörgåstårtan. Så här långt kan du förbereda smörgåstårtan.
  10. Garnera tårtan som på bilden.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • prowom 7 maj 2011

    verkar mest vara ett recept på brödbak., vad ingår egentligen i smörgåstårtan? enligt bilden???? Mycket märkligt recept...

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.