Färsk strömming är billig mat. Fyll med färska örter och smörstek med rostade fänkålsfrön- vardagslyx i all enkelhet!
Instruktioner
- Skala och skär potatisen i mindre bitar, koka den mjuk i lättsaltat vatten, 10-15 minuter.
Mosa potatisen med grädden, rör ner citronskal, juice, ½ msk dill och 2 tsk smör, krydda med ½ krm salt.
- Klipp ev bort ryggfenan på strömmingen om den sitter kvar, lägg ut filéerna med skinnsidan ner, salta och peppra.
Fördela 1 msk dill och persilja på filéerna.
Lägg ihop dem två och två.
- Rosta fänkålsfröna i en torr, het stekpanna i ca 1 minut.
Blanda fänkål med ströbröd, ½ krm salt och ½ krm peppar och lägg på en tallrik.
Vispa upp ägget.
Vänd strömmingsfiléerna först i ägget och sedan i ströbrödsblandningen.
- Stek strömmingarna gyllenbruna i 1 msk smör i en stekpanna, ca 3 minuter på varje sida.
Servera den nystekta strömmingen med citronmos, rårörda lingon och en citronklyfta
Publicerat den
15 januari 2010
Liknande recept
Skriv kommentar