Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färs-Jansson

(1 kommentar)  
  • Serverar: 2 portioner
Skriv ut

Viktväktarvänligt. Ej pointsangivet, beroende på om man vill utnyttja duoval, fria smaksättare eller mängd och fetthalt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka skinkan och blanda med färs. Ansa purjolök och skär i strimlor. Skala potatis och skär i tunna skivor.
  2. Varva potatis, färs och purjolök i en ugnsfast form. Krydda mellan varven. Lägg potatis underst och överst.
  3. Blanda ihop grädde, mjölk, soja, senap och slå över formen. Lyft lätt med gaffel så att grädden rinner ner i botten.
  4. Sätt in formen i 225 grader och grädda i ca 45-50 minuter tills potatisen känns mjuk. Servera med en grönsallad.

Kommentarer (1)

  • monicadanell 22 september 2009

    Hej polarn idag till lunch har jag ätit färs-jansson jätte gott kommer att göra om den flera gånger om det flev full pott en 5 kram din vän från skutskär

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.