Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkålsbröd med fyllning på bake off-vis

 
  • Serverar: 18-20 portioner
Skriv ut

Perfekta buffébröd som du kan göra långt i förväg och bjuda nygräddade på buffén. Bröden förvarar du ogräddade i frysen, som hemmagjorda bake-off-bröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
  2. Fyllning: Fintärna fänkålen, det ska bli ca 4 dl. Fräs den mjuk i smör. Blanda i strimlad purjolök mot slutet. Låt kallna. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
  3. Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta som mäter ca 30x40 cm. Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en rulle. Skär varje rulle i 9-10 bitar. Lägg dem i mjölade bullformar. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Ställ bullarna på små skärbrädor och frys in.
  4. Gräddning av bullarna: Sätt ugnen på 225 grader.
  5. Låt bullarna stå i rumstemperatur medan ugnen värms, 30-40 minuter. Ställ formarna på en plåt. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över lite stött fänkålsfrö och salt. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.