Perfekta buffébröd som du kan göra långt i förväg och bjuda nygräddade på buffén. Bröden förvarar du ogräddade i frysen, som hemmagjorda bake-off-bröd.
Instruktioner
- Smula jästen i en bunke. Rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Låt jäsa under duk i ca 40 minuter.
- Fyllning:
Fintärna fänkålen, det ska bli ca 4 dl. Fräs den mjuk i smör. Blanda i strimlad purjolök mot slutet. Låt kallna. Blanda alla ingredienser till fyllningen.
- Dela degen i två delar. Kavla ut varje del till en platta som mäter ca 30x40 cm. Bred fyllningen över degen och rulla ihop till en rulle. Skär varje rulle i 9-10 bitar. Lägg dem i mjölade bullformar. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Ställ bullarna på små skärbrädor och frys in.
- Gräddning av bullarna:
Sätt ugnen på 225 grader.
- Låt bullarna stå i rumstemperatur medan ugnen värms, 30-40 minuter. Ställ formarna på en plåt. Pensla med lätt uppvispat ägg och strö över lite stött fänkålsfrö och salt. Grädda mitt i ugnen i 12-14 minuter.
Publicerat den
12 juli 2015
Liknande recept
Skriv kommentar