Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Fänkålspanna med curry

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

I den här spännande rätten kombineras medelhavsgrönsaker med indiska ingredienser och det blir ett strålande resultat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj och ansa fänkålen och skär den i 1 cm tjocka skivor på längden. Skölj och ansa salladslöken och skiva den fint. Skala och hacka vitlöksklyftan fint.
  2. Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna och lägg i fänkålsskivorna. Stek på medelvärme, ca två minuter på varje sida. Tillsätt sedan salladslök, vitlök, russin, curry, spiskummin och ingefära. Fräs ytterligare två minuter.
  3. Häll på buljongen och låt fänkålen sjuda 20 minuter under lock. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, lägg sedan upp dem på en tallrik och låt dem svalna.
  4. Vispa yoghurten krämig. Skölj limefrukten och strimla skalet med ett zestjärn. Pressa den ena halvan av limefrukten. Smaksätt yoghurten med 1 msk limesaft och salt.
  5. Smaka av grönsakerna med salt och kajennpeppar och lägg upp på fyra tallrikar. Klicka 1 msk yoghurt över varje portion och strö över pinjenötterna och limeskalet. Servera resten av yoghurten bredvid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.