I den här spännande rätten kombineras medelhavsgrönsaker med indiska ingredienser och det blir ett strålande resultat.
Instruktioner
- Skölj och ansa fänkålen och skär den i 1 cm tjocka skivor på längden. Skölj och ansa salladslöken och skiva den fint. Skala och hacka vitlöksklyftan fint.
- Hetta upp oljan i en stor teflonstekpanna och lägg i fänkålsskivorna. Stek på medelvärme, ca två minuter på varje sida. Tillsätt sedan salladslök, vitlök, russin, curry, spiskummin och ingefära. Fräs ytterligare två minuter.
- Häll på buljongen och låt fänkålen sjuda 20 minuter under lock. Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna, lägg sedan upp dem på en tallrik och låt dem svalna.
- Vispa yoghurten krämig. Skölj limefrukten och strimla skalet med ett zestjärn. Pressa den ena halvan av limefrukten. Smaksätt yoghurten med 1 msk limesaft och salt.
- Smaka av grönsakerna med salt och kajennpeppar och lägg upp på fyra tallrikar. Klicka 1 msk yoghurt över varje portion och strö över pinjenötterna och limeskalet. Servera resten av yoghurten bredvid.
Publicerat den
30 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar