Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiffar med grönpeppar & kaffesås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Ett gott recept där kaffegräddsåsen ger en x piff på det hela.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på lite kaffe. Riv löken i en bunke. Blanda ner 1 msk senap, 1 dl grädde, 1 msk kalvfond, salt, 1 msk grönpeppar och peppar. Blanda väl med färsen och gör pannbiffstora biffar och stek i smör. Ta tillvara på stekskyn med någon dryg dl vatten i pannan efter varje stekning och häll över i en kastrull. Häll i kaffet, 1 msk fransk senap, 2 msk kalvfond, resten av grädden, resten av grönpepparen, sockret och 1 msk kinesisk soja. Låt puttra, tillsätt en klick smör och smaka av. Red av såsen med maizena eller maizena redning. Serveras gärna med potatis.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • monicadanell 16 februari 2014

    Hej och tack för jätte goda biffar och såsen blev jätte god jag kunde nästan äta upp allt du får 5 poäng monica

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.