Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Grekiska färsbiffar med tzatziki och klyftpotatis

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Bifteki är klassiska grekiska färsbiffar.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär potatisen i bitar eller klyftor. Lägg dem på ett ugnssäkert fat och ringla över olja. Salta. Ugnsstek i 225 garder ca 30 minuter.
  2. Skär gurkan i småbitar och blanda med yoghurt och vitlök.
  3. Blanda färs, kryddmix och ägg och forma 12 mindre biffar. Bryn dem i smör och lägg sedan på ett ugnssäkert fat. Ställ in i ugnen ca 10 minuter ihop med potatisen.
  4. Skiva aubergine och squash, pensla med olja. Grilla i grillpanna eller stek i vanlig stekpanna. Salta.
  5. Servera biffarna med potatis, grönsaker och tzatziki.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.