Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsbiffar med potatisgratäng

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Rätten kan frysas, för att sedan tinas och värmas. Servera gärna en sallad till.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skiva potatisen tunt. Varva den i en smord ugnssäker form med finhackad lök. Salta och peppra mellan varven. Slå på hälften av grädden och grädda potatisen knappt färdig under ca 45 minuter i 200 grader. Fukta under tiden ytan med resten av grädden.
  2. Under tiden görs färsbiffarna. Lägg färsen i en skål och låt ströbrödet svälla i mjölken 10 minuter. Späd färsen med blandningen och krydda. Tillsätt lök och ägg. Forma färsen till biffar och lägg dem ovanpå potatisen. Lägg ett par tsk ketchup och en ostskiva ovanpå varje biff. Grädda i ytterligare 15-20 minuter eller tills biffarna är genomstekta och potatisen mjuk.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Mammaemelie 23 oktober 2011

    Detta blir vår middag idag ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.