Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsfranska

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

Ett recept som har hängt med länge - Perfekt på fredagskvällen när man vill ha något gott, men inte har så gott om tid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lökarna Bryn lök och blandfärs, som till köttfärssås Sätt stekjärnet åt sidan och bryn champinjonerna och blanda dem sedan med lök och färs
  2. Tillsätt krossad tomat, kryddor, soya och grädde Låt koka ihop 2-3 minuter
  3. Skär ur båda franskbröden, så de blir som skålar. Kanterna ska vara ca 1 cm tjocka och botten något tjockare. Fyll franskorna med färsröran Sätt in i mitten av ugnen på 200º ca 7 minuter Strö över riven ost och sätt in i ugnen igen tills den fått färg, ca 4-5 minuter.
  4. Ibland lyxar jag till rätten genom att ha champinjonstuvning som topping över färsen och sedan riven ost. Då har jag inte champinjoner i själva färsröran. Servera grönsallad till.
  5. LYCKA TILL!

Kommentarer (10)

  • 78maria 2 november 2009

    Jättegott :) Full pott från mig! Kram Mia.

  • RonyahTaylor 9 januari 2010

    Det var otroligt gott ! En superrätt att bjuda vänner på vid festigheter m.m. Toppbetyg :)

  • Christer_76 26 februari 2010

    super gott. jag slängde med lite vitlök och tog lite ost och vitlökspulver på locket och körede med den i ugnen. Kanon.

  • escarboucle 8 mars 2010

    verkar vara jättegott! Kanske ett smart sätt att bli av med bröd som börjar bli lite torrt. Någon idé vad man kan göra av brödet som blir över? Förutom ströbröd då förstås.. ( P.s Jag skriver betyg sen när jag testat det!)

  • mili 11 mars 2010

    Super enkelt och jätteGOTT! Det får en 5a av mig :)

  • carolinejohanssson 16 mars 2010

    Supergott.. enkelt och snabbt att tillaga! Du får klart 5 poäng av mig!

  • m681109 6 maj 2010

    sånt här e alltid lika gott!! Någon undrade vad man kan göra med det överblivna brödet? Jag har ett liknande recept och där använder man brödet som fyllning i köttfärsblandningen..kanske ett tips.

  • Jullan1996 4 april 2011

    Låter jättegott! Är dock inte ett så stort fan av svamp, kan man hoppa över det? :)

  • bjboman 19 augusti 2011

    Dessa bröd har vi gjort länge och vi kallar dem "badkar" för att de ska fyllas med färs och en god stuvning över. De är supergoda och är en bra fredagsmysrätt!

  • Biinii 30 december 2012

    Har gjorde dessa sen vi var små, fast utan krossade tomater. Så himla enkelt och gott! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.