Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsfyllda paprikor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Den här rätten brukade min mamma Maivi laga när vi barn bodde hemma. Köttfärsen går att byta ut mot quornfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda köttfärsen med kryddorna, det kokta riset och äggen. Rensa ur paprikorna och fyll dem med färsen. Om det blir färs över gör stora bollar av dem.
  2. Ta en stor kastrull eller gryta. Häll i de krossade tomaterna i den tillsammans med basilikan, löken, vitlök, ketchup, soja, buljongtärningen och vinet. Låt detta puttra ca 20 minuter.
  3. Sätt sedan ned paprikorna och köttfärsbollarna i tomatsåsen och låt dem puttra på medelvärme i minst 45 minuter. Om du har en spis upp till 12 på numreringen på plattans värme - sätt värmen på 6:an. Koka matriset enligt förpackningens anvisning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.