- Serverar: 4 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Den här rätten brukade min mamma Maivi laga när vi barn bodde hemma.
Köttfärsen går att byta ut mot quornfärs.
Instruktioner
- Blanda köttfärsen med kryddorna, det kokta riset och äggen. Rensa ur paprikorna och fyll dem med färsen. Om det blir färs över gör stora bollar av dem.
- Ta en stor kastrull eller gryta. Häll i de krossade tomaterna i den tillsammans med basilikan, löken, vitlök, ketchup, soja, buljongtärningen och vinet. Låt detta puttra ca 20 minuter.
- Sätt sedan ned paprikorna och köttfärsbollarna i tomatsåsen och låt dem puttra på medelvärme i minst 45 minuter. Om du har en spis upp till 12 på numreringen på plattans värme - sätt värmen på 6:an.
Koka matriset enligt förpackningens anvisning.
Publicerat den
19 november 2012
Liknande recept
Skriv kommentar