Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsgratäng med smultäcke

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Smakrik och snabblagad färsgratäng som toppas med ett läckert smultäcke.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Skala och hacka löken. Fräs den i lite olja i ca 3 minuter. Tillsätt färsen och fräs tills den får färg, ca 10 minuter. Strö över tex-mex kryddan och fräs under omrörning 1 minut. Blanda i tomaterna och bönorna. Sjud under lock i ca 10 minuter.
  3. Lägg färsblandningen i en smord ugnsform. Blanda brödsmulor, smulad fetaost, rosmarinblad och olivolja i en skål. Fördela blandningen över färsen. Gratinera mitt i ugnen i ca 5 minuter, tills toppingen fått fin färg.
  4. Garnera med örter och servera med en sallad.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.