Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färsiga spett med tzatziki

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Köttfärsspett i alla former och med olika kryddor gillar jag och grabbarna. Görs lätt i ugnen på vintern o direkt på grillen på sommaren. Mums. :)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, kärna ur och hacka chilifrukten. Skölj och hacka persiljan. Blanda hacket med köttfärs, salt, peppar, spiskummin och paprikapulver.
  2. Forma färsen till 4 eller 8 avlånga rullar. Lägg dem på vattensköljd skärbräda. (Om man vill sticker man in ett eller två träspett i dem, annars kör man ändå) Värm oljan i stekpanna. Stek rullarna på medelvärme 6-8 minuter.
  3. Gör tzatzikin: matlagningsyoghurt blandad med finhackad vitlök, salt, peppar och riven urkramad gurka. Ringla lite olja över.
  4. Servera spetten med tzatziki.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • OveBaktung4 16 januari 2009

    Jättegott, man tackar för det.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.