- Serverar: 4-6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Underbart god kycklinggratäng med het sås.
Instruktioner
- Dela kycklingen i lagom stora bitar, ca 1,5 x 1,5 cm.
Bryn i olja eller smör tills kycklingen fått fin färg och vattnet avdunstat.
- Knaperstek bacon och dela i mindre bitar.
- Koka upp vispgrädde, crème fraiche och färskost.
Smaksätt med sambal och chutney.
Stöt peppar i mortel till lagom storlek och häll i såsen.
Skölj och dela purjolök, paprika i lagom bitar och lägg i såsen. Låt sjuda 4-5 minuter.
Smaka av med salt och eventuellt mer peppar och sambal efter önskemål.
Tänk på att hettan känns tydligare efter gratängen varit i ugnen.
- Lägg kycklingen i en ugnsfast form och häll över såsen.
Strö över ditt knaperstekta bacon.
Riv ost och fördela jämt över gratängen.
Gratinera mitt i ugn i 200 grader under 20-25 minuter eller tills gratängen fått önskad färg.
- Servera med pasta eller ris och en god sallad.
Vid servering till ris använder jag mjölken i såsen för att få såsen något tunnare.
- Smaklig måltid
Publicerat den
11 februari 2013
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Detta var riktigt gott. Vi hade pasta ( penne ) till och en krispig sallad. Du får en 5:a av oss.