Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskostglaserad äppeltårta

 
Skriv ut

En saftig, god äppelkaka med mumsig färskostglasyr att njuta av till fikat. Den är lika lätt att äta upp som den är att baka!

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och mjöla en rund bakform med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Rör matfett och socker vitt och poröst. Tillsätt äggen ett i taget och rör smeten slät mellan varje. Finhacka äpplena. Sikta ner de torra ingredienserna och sist äppelbitarna, och rör åter varsamt smeten slät. Bred ut smeten jämt i formen och grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 45-50 min, och låt sedan den nygräddade kakan kallna i formen. När kakan svalnat av, lossa den från formen. Rör samman alla ingredienser till glasyren och bred krämen över kanten. Garnera med några äppelskivor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.