Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskostglaserad kryddkaka med apelsin

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Ytterligare ett familjerecept.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader och smörj och bröa en form med löstagbar kant, ca 24 - 26 cm i diameter.
  2. Vispa ägg och socker riktigt poröst. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem tillsammans med apelsinsaften, smöret och gräddfilen.
  3. Häll smeten i formen och grädda på nedersta falsen ca 30 - 35 minuter. Känn med sticka.
  4. Rör ihop rumstempererad färskost av Philadelphiatyp med florsocker och apelsinskal.
  5. Låt svalna, vänd upp kakan och glasera den. Förvara den gärna svalt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.