Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskostgratinerad kronärtskocka

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Ett förslag på 3 rätters ( förrätt, huvudrätt, efterrätt ). Kronärtskocka, fläskfilé m porvinssås, friterad ananas.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ansa kronärtskockorna och skär bort de yttersta hårda bladen tills bara bottnen återstår.
  2. Koka kockerna, ca 15 min, i lättsaltat vatten, tills de är mjuka.
  3. Mixa färskost, vitlök och skalad urkärnad avocado. Smaka av blandningen med salt och peppar. Fyll bottnen av kockan med fyllningen och gratinera dem i ugnen i 200 grader tills färskostfyllningen smält, ca 15 min.
  4. Servera denna förrätt omgående.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • 123Linnea 15 oktober 2010

    Vaddå? Ska man inte ha kvar bladen? Då är ju bilden ganska missvisande - eller fattar jag fel?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.