Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Färskostkaka med fruktsallad

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Kakan blir alldeles oemotståndlig med fruktsallad som fått dra i en syrlig lag. Den kan med fördel ätas som mellanmål.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och låt det svalna en aning. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det avsvalnade smöret tillsammans med mjölk, citronsaft- och skal och philadelphiaost. Vispa ihop till en jämn smet. Vänd ordentligt ner mjölet blandat med bakpulvret i smeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad springform ca 24 cm i diameter. Grädda kakan mitt i ugnen i 40-45 minuter.
  4. Blanda skal och saft av citron med florsocker. Skär nektariner eller persikor i bitar och lägg ner dem i lagen. Låt detta dra medan kakan gräddas. De valfria bären ska inte läggas i sockerlag.
  5. Servera kakan nästan avsvalnad med en fruktsallad på nektariner i sockerlag och valfria bär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.